Jos haluat tietää vielä jotain lisää Gendarme'sin kennelin ja tallin toiminnasta ym, uskoisin että se tieto löytyy täältä. Tänne olen laittanut kaiken muun, mikä ei ole oikein sopinut/mahtunut muualle.

In Memoriam

COPYRIGHT
Suuret Kiitokset kaikille paikoille! Thank you very much! Muille ihmisille: olkaa hyvät ja etsikää itse kennelit mistä luvat kysyttte, minäkin olen nähnyt paljon vaivaa näiden etsimiseen. Kaikista paikoista olen saanut luvan kopioida! Kuvat, joiden copymerkinnöissä lukee (c) Kuunsirppi/Mirka N., ovat minun ottamiani. Kiitos myös kaikille kuviaan lahjoittaneille ihmisille!

 • D. B. Arabians
 • Fable Arabians
 • Gilbriar Arabian
 • Toskhara Arabian
 • Kennel Royal Coctail
 • Kennel Chamirox
 • Kennel Videx GSD
 • Kennel JOLiZi
 • Kennel Black Chance
 • Aus Elsinor
 • Kennel Tirkane
 • Kennel Sylvenus
 • Kennel Van Klein Nulland
 • Sharbelle Poodles
 • Starwood Poodles
 • Bottoms Up Dalmatians
 • Black Cheves Bordercollies
 • Arrack's Home
 • OT Vitosha
 • YHTEISTYÖ
  Gendarme's ottaa toisia kenneleitä ja talleja yhteistyöhön kanssaan. Yhteistyöllä tarkoitan sitä, että pidämme yhteyttä aina välillä jos välillä järjestämme jotain toimintaa yhdessä. Ei niin, että yhteistyölistalla lojuu kymmeniä sivuja, joita käydään moikkaamassa kerran vuodessa tai jotain.

  Gendarme'sin kanssa yhteistyössä:
  Joomagnan & Criminales

  IKÄÄNTYMINEN & MADOTUKSET YM.
  Hevosten ikääntymisessä käytän VHKR-ikääntymistä eli ne vanhenevat yhdessä kuukaudessa vuoden. Koirien ikääntymisessä käytetään YIL-ikääntymistä eli ne vanhenevat 1v. 60 päivässä. Tosin poikkeuksiakin on. Osalla koirista tai hevosista voi olla hitaampi tai nopeampi ikääntyminen.

  Madotukset Kaikki tallin hevoset madotetaan maalis-huhtikuussa ja elo-syyskuussa. Koirat madotetaan kerran vuodessa, yleensä vuoden alussa.

  Kaikki tallin hevoset rokotetaan samaan aikaan kevällä kun ne madotetaan. Koirat rokotetaan samaan aikaa kun ne madotetaan, jos on tarvetta uusia rokotteita.

  Hevoset kengitetään kahden kuukauden välein aina kuun loppupuolella. Kengät otetaan kesä-, heinä- ja elokuuksi kokonaan pois.

  ESITTELY
  Ihan esittelyn aluksi mainitsen vielä varmuuden vuoksi, että Gendarme's on virtuaalikenneli, kaikki täällä on fiktiivistä paitsi hevosten ja koirien kuvissa olevat eläimet.

  Gendarme's on perustettu vuonna 2004, tarkemmin sanottuna 28.11.2004. Alunperin Gendarme's toimi nimellä Kuunsirpin arabisiittola ja jo nimestä voi päätellä, että kasvatin pääasiassa arabialaisia siihen aikaan. Kyllästyin tuohon tylsään nimeen melko nopeasti. Jostain olin bongannut sanan Gendarme ja Gendarme tästä paikasta sitten tuli. Vähän ajan kuluttua tuli koirien kasvatus mukaan, jolloin tein erillisen kennelin, kennel Gendarmen. Saksanpaimenkoirat tulivat heti täysillä mukaan kasvatukseen, toisena rotuna Gendarme'sissa oli silloin pitkäkarvainen collie, yksi pehkopentue onkin syntynyt Gendarme'sin silloisen kasvattajanimen, KG's, alle. Pehkot kuitenkin jäivät taka-alalle jonkun ajan kuluttua ja kuvioihin tulivat silloin mukaan dalmatiankoirien kasvatus ja sen perässä toyvillakoirien kasvatus. Dallujahan Gendarme'sissa on ollut aina pari kappaletta, mutta en ollut niitä aikaisemmin varsinaisesti kasvattanut. Arabialaiset ovat totta kai kulkenee koko ajan mukanani ja kun päätin, etten jaksa pitää kahta eri paikkaa, silloin syntyi sitten nykyinen Gendarme's.

  Gendarme's sijaitsee siis Etelä-Suomessa, parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Kouvolasta. Joten aika maaseudulla kyllä asun koirien ja hevosten kanssa, mutta sopii hyvin kun eläimille on hyvin tilaa. Lähistöllä ei ole kovinkaan paljon asutusta tällä mutta sitä tulee, kun menemme lähemmäs Kouvolaa. Kennelin ympärillä on hienot maastot sekä lenkkeilyyn että ratsastamiseen. Gendarme'sissa käykin ihmisiä silloin tällöin vuokraamassa hevosia maastoratsastusta varten. Lähistöllä ei ole kovinkaan paljon muita talleja tai kenneleitä, joten hyvin moni hevoseton tai koiraton eläinystävä on etsiytynyt Gendarme'siin auttamaan hevosten ja koirien hoitamisessa ja lenkittämisessä.

  Gendarme'sin vieressä on järvi, jonne koiria ja hevosia voi viedä kesäisin uimaan. Järvi on hiekkapohjainen eikä vesi syvene äkkiseltään, vaan aika tasaisesti joten se on kuin luotu hevosille ja koirille. Kennelillä on myös omat treenikentät, hevosilla ja koirilla on molemmilla oma kenttä. Kentille saa rakennettua hyvin sekä agility- että esteradan, molempiin lajeihin löytyy hyvin kaikki varusteet. Lisäksi läheiselle niitylle on saatu rakennettua suojat maalimiehille suojelun treenaamista varten. Kenttäratsastuksen maasto-osioon tarvittavat esteet löytyvät myös siltä niityltä (se on iso).

  Kennelissä on tilaa 50:lle koiralle ja 20:lle hevoselle. Kennelrakennuksessa on eräänlaiset tilavat "aitaukset" koirille, jokaiseen tällaiseen aitaukseen kuuluu myös pieni takapiha, jonne koirat voivat mennä halutessaan. Yleensä yhdessä aitauksessa asustaa 2-3 koiraa, urokset ja nartut eivät asu kuitenkaan yhdessä. Hevosille on oma tallipuoli ja jokaiselle hevoselle on oma iso karsina. Hevosilla on puoliovet, eli oven yläosan saa auki erikseen. Näin hevoset voivat seurata pihan tapahtumia. Kennelin pihapiiriin kuuluu myös useampi tarha hevosille sekä yksi suuri laidun, jolle ne pääsevät aina kesäksi. Koirille on myös omat tarhat, jonne ne pääsevät yhdessä useaksi tunniksi päivässä. Eivät tietystikkään kaikki samaan aikaan, yleensä kymmenen koiraa kerralla, ne jotka tulevat toimeen keskenään.

  Koirat pääsevät myös lenkeille, kennelin hoitajat lenkittävät koiria joka päivä sekä minä vien aina osan koirista kerrallaan metsä- ja peltolenkille joka päivä jotta kaikki pääsevät mahdollisimman usein. Välillä myös ratsastaessa koirat ovat mukana, mutta silloin menen yleensä pienemmän porukan kanssa kuin normaalisti.

  Itse vietän koirien ja hevosten kanssa paljon aikaa ja hoidan niitä mielleäni. Mutta koska hevosia ja koiria on täällä tällä hetkellä yli 50, en kaikkia yksinkertaisesti kerkeä hoitaa yksin. Kaikki saavat kuitenkin tasapuolisesti huomiota eikä ketään jätetä huomion ulkopuolelle. Seniori-ikäiset koirat pääsevät asumaan kanssani talooni, joka sijaitsee kennelrakennuksen ja tallin välissä. Myös sairaat koirat pääsevät talooni, jotta ne saadaan hoidettua kuntoon. Uudet pennut asuvat myös talossa kanssani jonkun aikaa, ennen kuin siirtyvät kennelrakennukseen. Koirat ovat kuitenkin tottuneet kaikkiin normaaleihin kotona kuuluviin ääniin kuten vaikkapa pölynimuriin.


  KOIRANPENNUN TARINA
  En muista paljoakaan syntymäpaikastani, siellä oli ahdasta ja pimeää, eivätkä ihmiset koskaan leikkineet kanssamme. Muistan äitini ja hänen pehmeän turkkinsa, mutta hän oli usein sairas ja hyvin laiha. Hänellä oli vain vähän maitoa minulle ja sisaruksilleni. Muistan monien sisarusteni kuolleen ja kaipaan heitä niin. Muistan myös päivän jolloin minut vietiin pois äitini luota.

  Olin niin surullinen ja peloissani, maitohampaanikin olivat juuri puhjenneet. Minun olisi pitänyt pysyä äitini luona pidempään mutta hän oli niin sairas. Niin meidät pantiin laatikkoon ja vietiin johonkin outoon paikkaan. Vain me kaksi. Olimme peloissamme ja painauduimme toisiamme vasten, kukaan ihminen ei silittänyt eikä rakastanut meitä. Niin paljon nähtävää, ääniä ja hajuja! Olemme kaupassa missä on paljon erilaisia eläimiä! Jotkut vaakkuvat! Jotkut naukuvat ja toiset piipittävät! Minut on lukittu siskoni kanssa pieneen häkkiin, voin kuulla muiden pentujen ääntä täältä. Näen ihmisten katselevan minua. Pidän erityisesti pienistä ihmisistä, lapsista. He näyttävät niin suloisilta ja hauskoilta, aivan kuin haluisivat leikkiä kanssani!

  Kaikki päivät vietämme pienessä häkissämme. Joskus ilkeät ihmiset pelästyttävät meidät lyömällä ikkunaan. Silloin tällöin meidät viedään ulos ihmisten nähtäväksi. Jotkut ovat helliä mutta toiset satuttavat meitä. Saamme aina kuulla "Ne on niin söpöjä!" "Minä tahdon tuollaisen!", mutta emme pääse koskaan lähtemään kenenkään mukaan. Siskoni kuoli viime yönä kun kauppa oli pimeänä. Painoin pääni hänen pehmeälle turkilleen ja tunsin kuinka elämä hiljaa lähti hänen laihasta ruumiistaan. Olin kuullut että hän oli ollut sairas ja minut pitäisi myydä äkkiä alennushintaan, jotta he pääsisivät minusta eroon. Luulen pehmeän ininäni olleen aamulla ainoa ääni joka suri häntä kun aamulla hänen ruumiinsa otettiin pois häkistä ja heitettiin roskiin.

  Tänään tuli perhe ja osti minut! Voi onnen päivää! He ovat todella mukava perhe ja he todella halusivat minut! He olivat ostaneet minulle kupin ruokaa ja perheen tyttö piti minua hellästi sylissään. Rakastan häntä niin paljon! Tytön isä ja äiti kehuvat minua suloiseksi ja kiltiksi pennuksi! Minut nimetään Enkeliksi. Rakastan nuolla uusia ihmisiäni! Perhe pitää minusta hyvää huolta! He ovat helliä ja rakastavat minua! Hellävaroen he opettavat minut erottamaan oikean väärästä. Haluan ainoastaan miellyttää näitä ihania ihmisiä! Rakastan pikku tyttöä ja pidän leikkimisestä hänen kanssaan!

  Tänään minä kävin eläinlääkärillä. Se oli outo paikka ja minua pelotti. Sain pari rokotusta, mutta rentouduin kun paras ystäväni, pikku tyttö sanoi sen olevan ok. Eläinlääkäri sanoi varmaan surullisia sanoja perheelleni koska he näyttivät onnettomilta. Kuulin vakavasta lonkkaviasta ja jotain sydämestäni... Kuulin eläinlääkärin sanovan jotain "epämääräisistä kavattajajista" ja siitä että vanhempiani ei oltu kuvattu. En ymmärtänyt lääkärin puheita, ainoastaan minua koskee nähdä perheeni niin surullisena! He silti rakastavat minua hyvin paljon ja minä heitä!

  Olen nyt kuusi kuukautta vanha. Siinä missä muut pennut ovat vankkoja ja riehakkaita minuun sattuu pelkkä liikkuminenkin. Kipu ei koskaan hellitä. Minuun sattuu leikkiä ja juosta rakkaan pikku tyttöni kanssa ja minun on myös vaikea hengittää. Yritän parhaani ollakseni vahva pentu, mikä minun kuuluisi olla mutta se on niin vaikeaa. Sydämeni särkyy kun näen pikku tytön niin surullisena ja kuulen vanhempien sanovan "Nyt on varmaan aika..." Useita kertoja olen käynyt eläinlääkärilla eivätkä uutiset ole koskaan hyviä. Aina puhutaan synnynäisistä ongelmista. Haluan vain tuntea lämpimän auringon paisteen, leikkiä ja helliä perhettäni. Viime yö oli pahin. Kipu on nyt ainainen olotilani. Juominenkin koskee. Yritän nousta mutta voin vain inistä kivusta. Minut viedään autoon viimeisen kerran. Kaikki ovat niin surullisia enkä tiedä miksi. Olenko ollut tuhma? Yritän olla hyvä ja rakastettava, mitä olen tehnyt väärin? Voi kunpa tämä kipu menisi pois! Kunpa pystyisin pysäyttämään pienen tytön kyyneleet. Yritän nuolla hänen kättään, mutta voin vain valittaa kivusta. Eläinlääkärin pöytä on kovin kylmä. Minua niin pelottaa! Ihmiset halaavat minua ja itkevät pehmeään turkkiini. Voin tuntea heidän rakkautensa ja surunsa. Eläinlääkärikään ei näytä niin pelottavalta enää. Hän on hellä ja aavistan jonkinlaista helpotusta kivulleni. Pikku tyttö halaa minua hellästi ja kiitän häntä kaikesta antamastaan rakkaudesta. Tunnen pienen piston etujalassani. Kipu alkaa hellittää ja tunnen rauhan laskeutuvan ylleni. Voin nyt nuolla pehmeästi hänen kättään. Oloni muuttuu unenomaiseksi ja näen äitini ja sisarukseni jossain kaukaisessa vehreässä paikassa. He kertovat minulle ettei siellä ole kipua, ainoastaan rauhaa ja onnellisuutta. Jätän hyvästit perheelleni ainoalla tuntemallani tavalla eli pienella hännän heilautuksella ja hellällä kuonon tökkäisyllä. Olin toivonut viettäväni vielä monta ihanaa vuotta heidän kanssaan, mutta niin ei vaan ollut tarkoitettu. "Nähkääs", sanoi eläinlääkäri "Eläinkaupasta ostetut pennut eivät tule kunnon kasvattajilta". Kipu poistuu nyt ja tiedän että tulee kulumaan monta vuotta kunnes nään rakkaan perheeni uudelleen.

  Tätä tarinaa saa julkaista ja levittää toivoen että se pysäyttäisi moraalittomat kasvattajat ja ne jotka kasvattavat pentuja vain rahan eikä rodun parantamisen vuoksi.

  1999 J.Ellis

  Kuvat: Fable Arabians, Kennel Royal Coctail, Sharbelle Poodles, Mio
  Koristekuvat: Mirka N. (maisemakuvat), Bottoms Up Dalmatians (dalmatialaiset)

  Ulkoasu: Tintti
  Koodaus: Kuunsirppi